Ingrediënten
  • 600 gram gemengde cherrytomaten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 Spaanse pepers, gesneden
  • Olijfolie
  • 400 gram gamba’s
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 400 gram spaghetti
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels oregano
  • Peterselie, fijngesneden naar smaak
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 600 gram gemengde cherrytomaten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 Spaanse pepers, gesneden
  • Olijfolie
  • 400 gram gamba’s
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 400 gram spaghetti
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels oregano
  • Peterselie, fijngesneden naar smaak

Snel en makkelijk te maken!

Hou je van knoflook, pepers en gamba’s? Dan is deze pasta met gamba’s een maaltijd die je eens moet proberen. Dit gerecht is romig en pittig, zonder dat de smaak van gamba’s teniet wordt gedaan. Duik dus meteen de keuken in om deze pasta met gamba’s in een romige tomaten-chilisaus te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Doe de cherrytomaten, rode ui en Spaanse pepers in een kom en schenk er wat olijfolie overheen. Schud de kom, zodat alle tomaten bedekt zijn met olijfolie.
  • Doe de tomaten op een bakplaat en bak ze zo’n 20 à 25 minuten in de oven.
  • Laat de tomaten afkoelen en doe daarna in een blender. Blend tot een egale saus ontstaat.
  • Bereid ondertussen de pasta volgens de verpakking.
  • Doe wat chilivlokken op de garnalen in een klein kommetje. 
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op een hoog vuur.
  • Bak de garnalen aan beide kanten gaar en breng op smaak met wat oregano.
  • Schep de garnalen uit de pan en zet apart.
  • Zet de pan weer op het vuur en voeg de knoflook toe. Bak 30 seconden en voeg daarna de witte wijn toe.
  • Laat de witte wijn inkoken en voeg dan je zelfgemaakte saus en de tomatenpuree toe. Roer tot een geheel. Voeg eventueel nog wat pastawater toe om de saus dunner te maken.
  • Roer vervolgens de pasta en gamba’s door de saus en breng op smaak met wat verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: romige garnalen met knoflook en Parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 30 Recipe | Beeld: Videostill