29 juli 2018
Desy

Het is een risico, maar moet je het resultaat eens zien!

Volgens de meeste gebruiksaanwijzingen moet een stofzuiger eens in de drie maanden worden schoongemaakt. De filters moeten schoon en ook de bak waar de stofzuigerzak in zit moet regelmatig een poetsbeurt ondergaan. 

De vraag die dan natuurlijk naar boven komt: mag een stofzuiger in de vaatwasser?

Schoonmaken

Stofzuigers: we zijn er enorm blij mee. Net als de vaatwasser helpt het apparaat ons de vervelendste klusjes makkelijker te maken -kun je je voorstellen dat je alles moet vegen en vervolgens moet dweilen?- en is het onmisbaar in het moderne huishouden. Maar eveneens als de vaatwasser moet ook de stofzuiger zelf met regelmaat worden schoongemaakt. Want al dat stof, de haren en andere vuiligheid hoop zich op binnenin het apparaat en maakt hem met iedere stofzuigbeurt minder effectief. Verstopte filters zorgen namelijk voor minder zuigkracht en ook verstopte stofzuiger slangen en vieze mondstukken verminderen de effectiviteit van het apparaat. Daarnaast moeten de wieltjes regelmatig worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat hij goed kan blijven rollen.

Vaatwasser?

Je kunt natuurlijk alle onderdelen van het apparaat uit elkaar halen en apart van elkaar met een natte doek schoonmaken. Echter is opgehoopt stof heel moeilijk te verwijderen en heeft het de neiging om te blijven kleven ondanks het sopje. Het beste zou zijn om het apparaat in de vaatwasser te stoppen: die staat er immers om bekend het meest hardnekkige vuil te kunnen verwijderen. Wanneer je een gebruiksaanwijzing van een stofzuiger leest, dan staat er hoogstwaarschijnlijk in dat je deze niet in de vaatwasser moet doen. Klinkt logisch, maar omdat niemand ooit de gebruiksaanwijzing leest -ja geef het maar toe, jij ook niet- heeft Ashley Poskin het toch een keer geprobeerd. Ze was verrast door de resultaten!

Lees op de volgende pagina wat de resultaten van het experiment waren!

Pagina 1/2