Ingrediënten
  • 1 bosui
  • 200 gram tonijn (2 blikjes)
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 4 tortillawraps
  • peper en zout
  • 100 gram spinazie
  • 75 gram wortel (julienne voorgesneden)
redacteur
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 bosui
  • 200 gram tonijn (2 blikjes)
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 4 tortillawraps
  • peper en zout
  • 100 gram spinazie
  • 75 gram wortel (julienne voorgesneden)

Makkelijk, snel en voedzaam in één gerecht

Wij houden ontzettend van wraps. Ze zijn gezond, snel in elkaar te flansen en je kunt er eindeloos mee variëren. Met name in de zomer zijn wraps een perfect licht en fris maaltje. Deze uitvoering met spinazie, wortel en tonijnsalade is werkelijk heerlijk! Hij bevat lekker veel groente, maar is toch lekker romig door de salade. Oh, en je zet hem in 10 minuten op tafel!

Voor wie met het lekkere weer niet te lang in de keuken wil staan.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de wraps met tonijnsalade:

  • Snijd de ui in ringen.
  • Laat de tonijn uitlekken en meng deze vervolgens in een kom, samen met de mosterd, 1 eetlepel crème fraîche en de ui. Roer het mengsel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk een wrap met een eetlepel crème fraîche en beleg deze met wat blaadjes spinazie. Laat aan het einde een stukje over, hiermee plak je de wrap later dicht.
  • Leg in het midden van de wrap 1/4 deel van de tonijnvulling en 1/4 deel van de wortel.
  • Rol de wrap vervolgens op naar het leeg gelaten strookje toe.
  • Herhaal de stappen totdat alle vier de wraps gevuld zijn.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: frisse en romige ham-preisalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fitgirls | Beeld: Videostill