10 min.
1 pers.

Dit is nog eens de ultieme combinatie!

De variaties op deze heerlijke goudbruine, knapperige broodjes zijn oneindig. Zo hadden we eerder al de kapsalontosti en de Franse uientosti. Nu is het tijd voor een nieuwe variant, en deze combineert het beste van twee werelden, namelijk: de frikandel speciaal én een tosti. Geloof ons, dit heerlijke broodje vanuit het kookboek Toffe Tosti’s van Leonie ter Veld móet je een keer gemaakt hebben! 

Makkelijker en sneller een heerlijk broodje bereiden kan haast niet.

Dit is hoe je het maakt:

  • Indien de frikandel nog bevroren is laat deze ontdooien. Snijd de frikandel door het midden en vervolgens ook horizontaal zodat er gelijke plakken ontstaan. Verdeel deze 4 plakken frikandel op 1 plakje witbrood.
  • Verdeel wat curry en mayonaise over de plakken frikandel heen. Snijd de ui in kleine blokjes en verdeel deze over de saus.
  • Leg het 2e plakje witbrood bovenop en doe de deze in de tosti-ijzer. Verhit de tosti een aantal minuten in het tosti-ijzer totdat deze goudbruin van kleur is. Haal het broodje uit het ijzer en snijd deze doormidden. Eet smakelijk!

tosti

Gek op tosti’s? Probeer ook:

Bron: Toffe Tosti’s | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 2 plakjes witbrood
  • 1 (bevroren)frikandel
  • 1 kleine ui
  • Curry
  • Mayonaise