Naomi

Deze tzaziki is heerlijk bij salades, vlees en op stokbrood

Het zonnetje schijnt weer en de zomer is nu echt gearriveerd. Als je het nog niet gedaan hebt, is het nu echt tijd om de barbecue uit de schuur te halen. Deze tzaziki is heerlijk bij gegrild vlees en groente, maar ook op een stokbroodje is het superlekker. Probeer deze overheerlijke Griekse saus eens bij deze salade. Het is een blijvertje en helemaal niet moeilijk om te maken.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 5 tenen knoflook
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepel dille
  • zout en peper
  • citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie

Wat moet je doen?

  • Halveer de komkommer en haal de zaadlijsten eruit. Rasp vervolgens de komkommer en laat deze goed uitlekken in een vergiet. Strooi er wat zout op. Het kan helpen om de komkommer met de hand even goed aan te drukken. Dan verlaat het water de komkommer sneller.
  • Doe de yoghurt in een kom en pers de knoflook erin. Voeg de dille, citroensap, olijfolie en peper toe. Gek op pittig? Voeg dan nog wat peper toe.
  • Voeg als laatste de komkommer toe en roer het geheel goed door elkaar. De tzaziki is nu klaar om op te dienen.

Eet smakelijk!

Hou je van saus? Dit zijn ook hele lekkere sauzen om zelf te maken:

Beeld: Closet Cooking