Christel

De beste manier om restjes aardappelpuree op te maken!

Op zondag kunnen we ontzettend blij worden van een uitgebreid verwenontbijt. Meestal kiezen we voor een gebakken of gekookt eitje, een croissantje dat royaal belegd is met jam en een glaasje verse jus. Ook tosti’s en pannenkoeken doen het goed als ontbijt. Ben je gek op aardappel, in welke vorm dan ook? Dan zijn deze mozzarella-aardappelkoekjes echt wat voor jou!

Deze mozzarella-aardappelkoekjes zijn om je vingers bij af te likken. Deze lekkernij is knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. Oftewel: een echte traktatie!

Wat heb je nodig voor 10 porties?

  • 1300 gram aardappelpuree
  • 230 gram mozzarella
  • 1 groot ei
  • 50 gram bloem
  • 10 gram verse bieslook, gesneden
  • 45 gram paneermeel
  • olijfolie
  • sour cream om te serveren

Wat moet je doen?

  • Combineer de aardappelpuree, mozzarella, bloem, een ei en bieslook in een kom met een aardappelstamper.
  • Schep met een ijslepel gelijke bolletjes uit het beslag.
  • Doe het paneermeel in een kom, druk de aardappelbolletjes plat en dip beide kanten van de aardappel in de paneermeel.
  • Verhit olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Doe de mozzarella-aardappelkoekjes in de pan wanneer de olie heet is. Bak beide kanten van de pannenkoek voor zo’n 3 á 4 minuten.
  • Leg de koekjes op keukenpapier om het overtollige vet eraf te deppen.
  • Dip de koekjes in sour cream om optimaal te genieten.

Tip: gek op pittig eten? Voeg dan wat chilivlokken toe aan het beslag en roer wat tabasco door de sour cream.

Probeer ook eens:

Bron: Natashas kitchen | Beeld: videostill