15 + 45 min.
4 - 6 pers.

Deze galette is supermakkelijk om te maken!

Een galette is afkomstig uit de Franse keuken. De term wordt vaak gebruikt voor platte, ronde of vrij gevormde taarten. Een galette kun je compleet naar eigen invulling vullen met de lekkerste ingrediënten. Wij probeerden deze Franse galette met feta kaas en tomaat. Een echte aanrader!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Zet een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
  • Rol het taartdeeg uit in een ronde vorm (± Ø 30 centimeter). De randen hoeven niet perfect rond te zijn.
  • Verkruimel de feta kaas en verdeel over het midden van de taartbodem. Laat een paar centimeter rondom de randen vrij.
  • Snijd de sjalot in kleine ringen en verdeel over de feta kaas.
  • Rits de tijm van de takjes en strooi over de taart. Verdeel ook de verse basilicum erover.
  • Breng de galette op smaak met peper en zout en leg tenslotte een aantal plakken tomaat over de vulling heen.
  • Vouw de randen van de taartbodem ruim over de vulling heen.
  • Verplaats de galette naar de bakplaat en bak in de oven gedurende 40 à 45 minuten.
  • Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat in de oven en zet het vervolgens over op een rooster om nog 10 minuten buiten de oven af te koelen. Serveer warm of op kamertemperatuur.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: 15 minuten knoflookbrood-pizza’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 230 gram vers taartdeeg (verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn)
  • 200 gram feta kaas
  • 1 sjalotje
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel verse basilicum, gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 grote tomaten