Christel

Zo gepiept

Velen halen weleens een maandmenu bij de afhaalchinees. Lekker snel en makkelijk. Bovendien kun je er vaak twee dagen van eten, waardoor je de volgende dag ook niet hoeft te koken. Helaas is de ene afhaalchinees de andere niet en kan een gerecht soms tegenvallen of wat flauw smaken. Heb je bami opgehaald die toch wat flauw smaakt? Met deze 5 manieren maak je het een stuk smakelijker.

Zo wordt het ook net wat gezonder.

1. Opwarmen

Heb je bami over van de vorige dag en wil je het opwarmen? Het kan nog zo makkelijk zijn om het bakje in de magnetron te zetten, maar je eten wordt veel minder smakelijk op die manier. Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en voeg daarna de bami toe. Verwarm op een middelhoog vuur en roer regelmatig.

2. Voeg een andere olie toe

Je kunt je bami ook meer smaak geven door het in een andere olie te bakken dan zonnebloemolie. Denk aan sesamolie, knoflookolie en/of arachideolie (ook wel bekend als pindaolie).

3. Voeg groenten toe

Voordat je de bami in de pan doet, zijn er nog een paar manieren waarop je je gerecht lekkerder én wat gezonder maakt. Vaak zit er al prei door de bami, maar is dit erg weinig. Was daarom een prei en snijd deze in ringen en bak de ringen eerst even in de pan, voordat je de bami toevoegt. Tevens is het lekker om nog wat verse groenten als broccoli en taugé toe te voegen.

4. Voeg vlees of vis toe

Als je toch bezig bent met ingrediënten toevoegen, de volgende voedingsmiddelen maken je bami ook smakelijker: snijd ham in stukjes of bak dit kort aan. Roer de ham door de bami en je gerecht smaakt meteen een stuk lekkerder. Je kunt er ook voor kiezen om kip of garnalen toe te voegen.

5. Voeg ei toe

Vaak zit er ook ei door de bami. Verdubbel dit zelf om de bami nog smakelijker te maken. Kluts twee eieren en bak een roerei. Roer dit vervolgens door de bami. Natuurlijk kun je ook een spiegeleitje bakken en deze samen met de bami serveren.

Lees ook: Deze dingen wist je nog niet over de afhaalchinees

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Self | Beeld: Kookfans