Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram spekreepjes
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 2 theelepels peterselie
  • snufje zout en peper
  • 4 wraps
  • handje geraspte kaas
  • 50 gram rucola
redacteur
25 min.
2-3 pers.
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram spekreepjes
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 2 theelepels peterselie
  • snufje zout en peper
  • 4 wraps
  • handje geraspte kaas
  • 50 gram rucola

Een lust voor het oog én de maag!

De geweldige smaak van flinterdunne flammkuchen, maar dan in taartvorm, met crème fraîche, spekjes, ui en paprika. Beter dan dit wordt het niet! Deze flammkuchen-wraptaart ziet er misschien indrukwekkend uit, maar hij is helemaal niet moeilijk om te maken. De taart is ideaal in combinatie met een lekkere frisse salade, want hij is best machtig. Eet hem dus liever niet helemaal in je eentje op, maar deel hem met anderen. Is ook nog eens een stuk gezelliger!

Van deze flammkuchen-taart wil je wel een tweede stukje!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Verwarm een klein beetje olie in een pan en voeg dan de uien, paprika en spekjes toe. Bak ze 5 to 8 minuten, totdat de spekjes lichtbruin van kleur zijn.
  • Voeg vervolgens de crème fraîche, peterselie en een snuf zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Zodra de crème fraîche gesmolten is, zet je het vuur uit.
  • Neem een wrap en bestrijk die met het crème fraîche-mengsel. Zorg ervoor dat de gehele wrap met de saus bedekt is.
  • Leg er tweede wrap bovenop en besmeer weer met de saus. Herhaal dit proces totdat je alle wraps hebt gebruikt. Bestrooi de laatste wrap met parmezaanse kaas.
  • Zet de flammkuchen-wraptaart in de oven en bak hem in 10 tot 15 minuten goudbruin.
  • Haal de taart uit de oven en leg een handje rucola bovenop.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: wraps met romige tonijnsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill