Je hebt er alleen de magnetron voor nodig!

Wij zijn groot fan van gestoomde groenten. Ze zijn lekker knapperig, super smaakvol en een stuk gezonder dan wanneer je ze kookt of bakt. Maar al dat gedoe met met extra pannen, mandjes en bakjes, daarin hebben we weinig zin. Gelukkig bestaat er ook een hele simpele manier waarop je groente kunt stomen. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is de magnetron!

Je magnetron is je beste vriend als het aankomt op het stomen van groenten.

Groenten snijden

Begin met het snijden van de groenten. Hak ze niet te groot, maar vooral niet te klein. Maak er hapklare stukjes van. Leg de gesneden groentes vervolgens in een hittebestendige schaal of kom.

Spoelen

Spoel de groenten vervolgens af onder de kraan. Dit is niet alleen tegen beestjes, zand, of andere viezigheid, maar ook voor het goed kunnen garen van de groente. De waterdruppels die achterblijven, zorgen er namelijk voor dat de groente gaat stomen. De groenten moeten goed vochtig zijn, maar overdrijf dit niet. Er moet geen plasje water in de kom staan, anders gaan de groenten alsnog aan de kook.

Zout

Wil je wat extra pit toevoegen? Breng de groenten dan op smaak met een snufje zout, peper of chilipoeder.

Afdekken

Dek de schaal of kom af met een deksel, bord, vershoudfolie of een andere kom van hetzelfde formaat. Door de kom goed af te sluiten, blijft de stoom gevangen en worden je groentes nog sneller gaar.

Magnetron

Zet de kom in de magnetron. Hoe lang hij erin moet, hangt af van de hoeveelheid groente die je gebruikt. Een eenpersoonsportie stoom je in ongeveer 1 minuut. Houd bij een grotere hoeveelheid rekening met 3 à 4 minuten.

Let op

Wees voorzichtig wanneer je de kom uit de magnetron haalt en het deksel er vanaf tilt. De stoom is ontzettend heet, dus zorg ervoor dat je je niet brandt!

Lees ook: Opgelet: deze dingen mag je nooit in de magnetron opwarmen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: ELLE Eten | Beeld: Unsplash