Geef wraps een feestelijke draai met deze overheerlijke wraptaart

Ingrediënten
  • 1 witte ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blik kidneybonen (300-400 gram)
  • 1 blik mais (200-300 gram)
  • 1 zakje burrito kruidenmix
  • 6 wraps
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 potje salsa (mild of medium, naar keuze)
  • 150 gram geraspte kaas
Tjitske
30 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 1 witte ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blik kidneybonen (300-400 gram)
  • 1 blik mais (200-300 gram)
  • 1 zakje burrito kruidenmix
  • 6 wraps
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 potje salsa (mild of medium, naar keuze)
  • 150 gram geraspte kaas

Een feestelijke wraptaart

Ben jij ook zo dol op wraps? Wij wel. Het is soms een beetje knoeien: smeren, vulling, rollen… Maar, het is oh zo lekker! Deze wraptaart combineert het beste van twee werelden: lekkere Mexicaanse wraps maar dan in lagen uit de oven met gesmolten kaas, een soort van wrap-lasgane. Het smaakt heerlijk én het ziet er fantastisch uit. En dat terwijl het helemaal niet zo lastig is! Ga jij deze wraptaart proberen?

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven op zo’n 180-200 graden Celsius.
  • Snipper de ui en fruit deze in wat olie of boter naar keuze.
  • Snijd de paprika’s in kleine stukjes en voeg deze toe aan de gefruite ui.
  • Bak de paprika totdat-ie wat zachter is. Voeg dan de uitgelekte kidneybonen en mais toe om te verwarmen.
  • Maak een sausje met de burrito kruidenmix zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik iets minder water dan aangegeven, want het moet niet te nat worden. Voeg dit toe aan de groente en laat het even inkoken.
  • Zet ondertussen een springvorm klaar en bekleed de onderkant met bakpapier. Smeer eventueel de zijkanten in met een beetje boter of olie om plakken te voorkomen.
  • Leg de eerste wrap in de springvorm en smeer deze in met een laagje crème fraîche. Lepel er daarna wat van de vulling op en spreid dit uit tot de zijkanten.
  • Leg de volgende wrap op de vulling en druk deze licht aan. Smeer deze in met de salsa en doe er weer vulling op. Blijf doorgaan met alle wraps, smeer ze om en om in met crème fraîche en salsa. Zorg ervoor dat je nog één wrap overhoudt waar je geen vulling over doet.
  • Leg de laatste wrap op de taart en smeer hier crème fraîche én salsa op. Strooi daarna de kaas erover (hoeveelheid naar keuze).
  • Zet de springvorm met de wraptaart in de oven en zet een timer voor zo’n tien minuten. De bedoeling is dat de kaas mooi smelt en ietwat bruin kleurt.
  • Als je tevreden bent met de gesmolten kaas kun je de springvorm uit de oven halen. Haal de vorm om de wraptaart vandaan en serveer de taart op een plateau.
  • Snijd met een scherp mes punten uit de taart en serveer eventueel met een frisse salade en wat extra crème fraîche en salsa. Eet smakelijk!

Tip: Houd je van vlees? Dan kun je in plaats van bonen of naast de bonen wat gehakt of kip toevoegen. Bak deze dan gaar nadat je de ui hebt gefruit en ga daarna verder met de volgende stappen.

Lees ook: Alleen voor de echte durfal: zo maak je een pittige vlamtosti

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans