redacteur

Grijp jij ook de hele dag naar keelsnoepjes als je verkouden bent?

Wanneer je een flinke verkoudheid te pakken hebt, loop je vaak hele dagen te snotteren en te hoesten. Heel irritant! Je wil maar één ding: zo snel mogelijk afkomen van die loopneus en vervelende kriebelhoest. Om de ellende te verzachten, grijp je voortdurend naar de keelsnoepjes en heb je standaard een zakje in je tas zitten. Dit kan de keelpijn inderdaad iets verlichten, maar heb je er ooit over nagedacht hoeveel calorieën je binnenkrijgt met al die keelsnoepjes? Dit is hoeveel calorieën één keelsnoepje bevat.

Denk goed na waar je op sabbelt…

Keelsnoepje

Wanneer je een fikse keelpijn hebt, snoep je in een paar dagen ongemerkt een hele zak keelsnoepjes weg. Helaas krijg je hierdoor ook een hoop suiker binnen. In één keelsnoepje – dan hebben we het over de groene tumtum met mintsmaak – zitten namelijk 11 calorieën. Dat lijkt misschien mee te vallen, maar wanneer je er tien per uur eet, krijg je dus 110 calorieën binnen. En er bestaan natuurlijk ook nog een hoop andere soorten keelsnoepjes, die soms wel 15 tot 20 calorieën per stuk bevatten.

Suikervrij

Wanneer je die zak met 100 keelsnoepjes leegeet in een paar dagen, kom je dus uit op zo’n 1100 calorieën. Dat is meer dan de helft van je dagelijkse caloriebehoefte! Dropjes zijn trouwens geen beter alternatief: in één dropje zitten namelijk 15 calorieën. Hmm, misschien toch maar eens op zoek naar suikervrije keelsnoepjes? Want ziek zijn én aankomen, dat is natuurlijk niet leuk.

Lees ook: Lekker aan de bittergarnituur? In dit borrelhapje zitten de minste calorieën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay