Met dit opmerkelijke ingrediënt wordt je kipfilet malser dan ooit

40 min.
4 pers.

Geen uitgedroogd stuk kipfilet meer

Kip is een veelzijdig stukje vlees: je kunt het aan bijna alles toevoegen om de heerlijkste gerechten te maken. Maar een kipfilet kan zomaar droog worden als je niet oppast. Met dit  ingrediënt zul je nooit meer droge kip hebben én smaakt het lekkerder dan ooit. 

Het geheime ingrediënt voor lekkere, zoete en zachte kip is abrikozenjam!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Doe de abrikozenjam, knoflookpoeder en Italiaanse dressing in een kom. Meng goed door elkaar.
  • Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de saus over de kipfilets heen.
  • Bak 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met rijst of pasta.

Lees ook: Dit is de top 10 van meest gezonde fruitsoorten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 100 gram abrikozenjam
  • knoflookpoeder
  • 450 milliliter Italiaanse dressing