Christel
25 min.
2 - 3 pers.
Ingrediënten
  • 90 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 285 gram Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 2 grote eieren
  • Olie of boter om in te bakken

Ga jij dit binnenkort proberen?

Het liefst zouden we elke dag als ontbijt een pannenkoekje -of twee- wegwerken. Maar echt gezond is dat niet te noemen. Hoewel, het ligt eraan wat voor pannenkoeken je maakt. Zo kun je al heerlijke pannenkoeken bakken met alleen eieren, banaan en kaneel. Wil je pannenkoeken bakken die ook nog eens rijk zijn aan eiwitten? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pannenkoeken?

  • Doe havermout in een keukenmachine of blender en laat de machine draaien tot de havermout in meel is veranderd.
  • Doe de havermout in een kom en voeg het bakpoeder, de baksoda en het kaneel toe. Roer even door.
  • Doe de eieren in een andere kom en klop de eieren met een garde.
  • Voeg de Griekse yoghurt en de ahornsiroop toe en mix met een garde tot alles goed is vermengd. In plaats van ahornsiroop kun je ook agavesiroop, dadelstroop of honing gebruiken.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en meng met een spatel tot een egaal mengsel.
  • Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Schep een volle eetlepel van het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Serveer met vers fruit.

Ook lekker: Gevulde pannenkoeken met Baileys en mini marshmallows

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Inspired Entertainment | Beeld: videostill