Ingrediënten
  • 600 gram kipfilet
  • 1 sjalot
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • Snufje chili vlokken
  • 1 pakje gnocchi
  • 90 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram babyspinazie
  • Snufje peper en zout
  • Olijfolie
Sanne
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 600 gram kipfilet
  • 1 sjalot
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • Snufje chili vlokken
  • 1 pakje gnocchi
  • 90 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram babyspinazie
  • Snufje peper en zout
  • Olijfolie

Dit willen we elke avond wel op tafel hebben staan

Een simpel, maar heerlijk gerecht dat niet veel opruimwerk kost? Dat klinkt fantastisch! Dit heerlijk romige gerecht met kip en gnocchi is perfect voor die avonden dat je troostvoedsel nodig hebt, maar geen zin hebt om allerlei pannen schoon te maken. De kip gaart na in de saus, waardoor die super mals blijft en alle smaken opneemt. Klinkt als een droom, toch?

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je deze romige kip en gnocchi:

  • Kruid de kip aan beide kanten met peper en zout. Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur één eetlepel olie. Voeg de kip toe en bak ze tot ze goudbruin zijn, zo’n vier minuten per kant. Haal de kip uit de pan.
  • Zet het vuur wat lager en voeg nog een eetlepel olie toe. Voeg de sjalot en champignons toe aan de pan en bak tot de champignons goudbruin zijn, zo’n vijf minuten. Voeg vervolgens knoflook, tijm en oregano toe en bak nog één minuut tot het geurig is. Voeg de bouillon toe en dan langzaam de slagroom. Breng aan de kook en voeg naar smaak peper, zout en een snufje chili vlokken toe.
  • Doe de gnocchi in een kom en giet er kokend water over. Laat dit twee minuten staan en giet af. Roer daarna de gnocchi door de saus en doe de kip terug in de pan. Laat dit sudderen onder af en toe roeren tot de kip gaar is. Dit kan acht tot tien minuten duren. Haal daarna de kip weer uit de pan.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot het is gesmolten. Doe daarna de spinazie erbij en roer totdat dit is geslonken.
  • Snij de kip in reepjes en voeg weer toe aan de pan. Voeg eventueel nog peper en zout of extra Parmezaanse kaas toe naar smaak.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: gnocchi ovenschotel met 3 kazen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish