En het is ook nog eens heel eenvoudig

Het kan voelen als een delicate taak als je een mooi stukje zalm wil voorbereiden, wij snappen dat maar al te goed. Gelukkig hebben wij daar de oplossing voor! Op deze manier heb jij nooit meer last van een droge en te gare zalm. 

Zalm ”en papillote”

En papillote is een Franse term voor het koken van eten in bakpapier. Door er een pakketje van te maken blijft de vis heel erg sappig. Hierdoor trekken alle smaken goed in en voorkom je dat de vis uitdroogt. Daarnaast is het ook nog eens super eenvoudig om te doen!

De perfecte gebakken zalm

Plaats de vis op een groot bakpapier, voeg daar wat olie of boter aan toe, sprenkel wat zout en peper over de zalm heen en vouw het dicht als een pakketje. Wil je het wat chiquer? Voeg er dan nog wat citroenschijfjes en kruiden aan toe. Zorg er voor dat je de randen goed dichtvouwt of draait zodat het pakketje goed wordt afgesloten. Het doel van deze methode is om de smaakvolle stoom binnen te houden, zodat de vis langzaamaan gaar wordt. Na 15 minuten kan je het pakketje uitpakken en ligt er een perfect gebakken zalm op je bord.

Experimenteren met bakpapier

Nu deze vis is gelukt volgens deze snelle methode, is het logisch dat je wil blijven experimenteren met bakpapier. Probeer het eens met een andere soort vis of juist met kip, groenten of tofu. Gebruik andere kruiden of voeg er een scheutje wijn aan toe. Maak jouw eigen creatie! De keuze is reuze.

Lees ook: Zo maak je zelf de rijst met zalm die viral gaat op TikTok

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: thekitchn| Beeld: Unsplash, Hyeonyoung Yang