Sara Bergsma

We delen een aantal handige hacks

Nu Dry January ein-de-lijk achter de rug is, kunnen we weer af en toe gaan genieten van een borreltje hier en daar. En niets is vervelender dan erachter komen dat de wijn niet koud staat, nét wanneer jij jezelf een glaasje in wilt schenken. Gelukkig zijn er een aantal super simpele trucs waarmee je dit scenario kunt vermijden.

Keukenrol

Veel mensen gooien hun fles wijn of bubbels in de vriezer wanneer deze snel gekoeld moet worden. Dat is inderdaad een slimme keuze, aangezien de fles een stuk sneller koud zal worden dan in de koelkast. Een handige tip voor de volgende keer: omhul de fles met een vochtig stuk keukenrol of theedoek alvorens je ‘m in de vriezer legt. Dit zal het koelproces aanzienlijk versnellen, waardoor jij eerder geniet van een heerlijk koud drankje.

Bevroren druiven

Kom je er pas achter dat je wijn lauw is nadat je een glas hebt ingeschonken? Geen paniek! Zorg dat je voor dit soort situaties ten alle tijden een aantal druiven in de vriezer hebt liggen. Ja, echt: druiven kunnen perfect fungeren als ijsblokjes in je wijn of bubbels. Enne, het voordeel van het gebruik van deze fruitsoort is dat ze niet zullen smelten, in tegenstelling tot ijsblokjes. Want zeg nou eerlijk: niemand heeft er zin in dat zijn of haar wijn wordt gemengd met water.

Zout

Ben jij van plan om je fles te koelen in een wijnkoeler maar wil je dit proces graag versnellen? Dat kan met behulp van de volgende ingrediënten: water, ijsblokjes en zout. De wijnkoeler vul je voor de ene helft met koud water en voor de andere helft met ijsblokjes. Daarbovenop strooi je twee flinke eetlepels zout.

En nu horen we je denken: waarom heb ik zout nodig om mijn drankje koel te maken? Nou, door de chemische reactie met de ijsblokjes, wordt het water sneller koud. Bovendien verlaagt het zout het vriespunt van het water, waardoor het nog kouder kan worden. En je drankje dus ook. Kleine tip: laat je vrienden wel weten dat er zout in de koeler zit, voor het geval iemand besluit een ijsblokje bij zijn wijn te gooien.

Lees ook: Lifehack: met deze truc kookt je pan nooit meer over

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Linda. | Beeld: Adobe Stock