Dorien Ypma
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 200 gram spinazie (kleinste verpakking)
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 broccoli
  • 40 gram Cheddar kaas
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 6 muffinvormpjes

Een lekker en vullend ontbijtje om de dag goed te beginnen!

Het is altijd goed om de dag met een lekker en gevuld ontbijtje te beginnen. Met deze heerlijke ei muffins met spinazie, broccoli, paprika, ui, tomaat en véél kaas start jij je dag meteen goed. Het zit boordevol groenten en eiwitten, dus ook handig om mee te nemen als lunch of tussendoortje. De ei muffins zijn onwijs lekker en ook nog eens gezond.

Zo maak je ei muffins

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de tomaten, ui en paprika in kleine blokjes. Halveer grote bladeren spinazie (indien nodig) en snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Klop de eieren in een kom of maatbeker tot een gladde massa.
  • Vul de zes ingevette muffinvormpjes met spinazie, broccoli, paprika en bestrooi met cheddar kaas en Parmezaanse kaas.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet in de zes muffinvormpjes het mengsel van de losgeklopte eieren totdat het mengsel bijna de rand van de muffinvorm bereikt.
  • Bak de ei muffins gedurende 20 minuten.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Makkelijk ontbijtrecept: havermout muffins met blauwe bessen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock