Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 50 gram boter
  • 450 gram geschrapte baby wortels
  • 85 gram aardappelen, geschild en in blokjes
  • 720 milliliter kippenbouillon
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel verse munt, fijn gehakt

Deze wortelsoep is erg simpel om te maken

Heb jij een broodmaaltijd op de planning staan en zou je ‘m toch wel even willen opleuken? Maak dan dit lekkere soepje om mee op te warmen. Wortelsoep is misschien niet de meest voorkomende soep, maar dat betekent niet dat-ie vies is. Sterker nog: deze soep is erg smakelijk!

Zo maak je het:

  • Zet een grote pan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter.
  • Voeg de wortels, aardappelen en bouillon toe. Breng dit aan de kook. Plaats daarna de deksel op de pan en laat het 20 minuten pruttelen op zacht vuur.
  • Gebruik daarna een staafmixer om de soep te pureren. Roer daarna de yoghurt door de soep.
  • Verdeel de soep over vier kommen en garneer met munt.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Rachael Raymag | Beeld: Videostill One Pot Chef Show