Desy
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 sneetjes wit brood
  • Kaas
  • Mayonaise
  • Boter

Het maakt je tosti knapperiger dan ooit!

Jij hebt je vast ook weleens afgevraagd hoe het kan dat tosti’s in restaurants altijd geserveerd worden met zo’n heerlijk bruine gloed eroverheen. Wanneer je dit thuis probeert, dan wordt-ie óf te bruin, óf te bleek. Hoe kan dit toch? Het geheim zit ‘m in… mayonaise!

Wat moet je doen?

 Zo maak je het:
  • Neem de twee sneetjes brood en besmeer deze met mayonaise. Smelt een klontje boter in een koekenpan (het liefste eentje met een goede anti-aanbaklaag).
  • Laat het klontje boter smelten op middelhoog vuur (op hoog vuur zal je tosti verbranden, op laag vuur zal je tosti nooit bruin worden).
  • Leg een sneetje brood met de mayonaise kant naar beneden in de pan en leg hier wat plakjes kaas op. Leg het andere sneetje brood er bovenop (ditmaal met de mayonaise kant boven).
  • Bak vier minuten totdat het onderste sneetje goudbruin en perfect is. Draai de tosti om, voeg nog wat boter toe aan de pan en bak nog vier minuten.
  • Haal uit de pan, snijd doormidden en serveer direct. Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: videostill, Serious Eats