Easy peasy: pasta pepperoni salade

Ingrediënten
  • 280 gram ongekookte driekleurige spiraalpasta
  • 150 gram blokjes cheddarkaas
  • 1 komkommer, grof gesneden
  • 1 kleine tomaat, in stukjes
  • 2 groene uien, gehakt
  • 28 plakjes peperoni
  • 100 milliliter pittige Italiaanse saladedressing
Jaimy Boer
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 280 gram ongekookte driekleurige spiraalpasta
  • 150 gram blokjes cheddarkaas
  • 1 komkommer, grof gesneden
  • 1 kleine tomaat, in stukjes
  • 2 groene uien, gehakt
  • 28 plakjes peperoni
  • 100 milliliter pittige Italiaanse saladedressing

Pepperoni in je salade? Een smakelijk idee!

Zoek je nog een makkelijk en smakelijk gerecht voor de lunch of het avondeten? Met een pastasalade zit je eigenlijk altijd goed. Ons nieuwe favoriete recept is deze pasta pepperoni salade, met lekker veel kaas en groenten. We leggen uit hoe je hem zelf maakt!

Zo maak je de pasta pepperoni salade:

  • Pak een middelgrote pan en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de pasta af en spoel vervolgens af met koud water.
  • Snijd ondertussen de kaas, komkommer, tomaat en uien in stukjes.
  • Meng in een grote kom de pasta, kaas, tomaat, uien en pepperoni.
  • Voeg daarna de saladedressing toe en meng de pasta door elkaar.
  • Dek de pasta af en zet in de koelkast tot serveren.
  • Genieten maar!

Variatie

Ben je ook zo dol geworden op dit recept, en wil je een beetje variatie? Dan kun je heel makkelijk ingrediënten inruilen voor ingrediënten met een krachtige smaak. Denk aan blokjes oude kaas in plaats van cheddarkaas. Of stukjes augurk in plaats van komkommer. Liever een andere pasta? Ook dat is mogelijk!

Voor de echte Italiaanse beleving, serveer je de salade met een stokbroodje of blokjes pancetta in plaats van pepperoni. Buon appetito!

Ook lekker: Recept: Griekse pastasalade met feta en olijven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: iStock