27 januari 2023
Redactie Kookfans

‘Ik heb er dag in dag uit van genoten.’

Zondag was er weer een nieuwe Heel Holland Bakt, en moesten de kandidaten aan de slag met het thema Chinees Nieuwjaar. We blikken daarom terug op de zesde aflevering en zetten de afvaller in het zonnetje! 

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de zesde aflevering van Heel Holland Bakt van 22 januari.

Terugblik aflevering 6

De zesde aflevering van Heel Holland Bakt stond in het teken van Chinees Nieuwjaar, en daar trokken de kandidaten alles voor uit de kast. Ze begonnen de kwartfinale met het maken van een chiffon cake. De technische opdracht bestond uit het maken van loempia’s. Want zeg je Chinees frituren, dan zeg je loempia’s, aldus Janny. Tot slot het spektakelstuk, waarbij de bakkers aan de slag gingen met een taart mét een draak. Want draken staan voor geluk en voorspoed en dat hoort bij het nieuwe jaar.

Ook in deze uitzending moest er weer een kandidaat zijn schort inleveren, en viel het doek helaas voor Ben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ben Havenaar (@benbakt)

Genoten

Wekenlang konden we genieten van de kalme Ben, die met zijn baksels de jury verbaasden. “Ik heb er dag in dag uit van genoten”, vertelt de kandidaat om Omroep Max.  “Het ging heel snel voorbij.”

Rust in de tent

Het bakken in de witte tent verliep soms een beetje hectisch, maar Ben wist altijd zijn rust te bewaken. “Ik had zelf wel het idee dat de rust er bij mij goed in zat. Ik was met mijn eigen baksel bezig. Als ik tijd over had probeerde ik anderen te assisteren.”

Wijze lessen

Van Robèrt heeft hij tijdens zijn deelname ook een hoop geleerd. “Zo vertelde hij me dat je niet met een prikker in je biscuit moet prikken, maar gewoon moet voelen of hij goed is.” Een wijze les waar hij nog steeds een hoop aan heeft.

Tarte tartin

Zelf is hij het meeste trots op zijn tarte tartin, en waren Robért en de andere kandidaten daar ook lovend over. Ben legt uit: “Toen we klaar waren met bakken en gingen lunchen, was hij bijna al helemaal op. Dat was een goed teken en een heel mooi compliment.”

Lees ook: Dit zijn de leukste tweets over Heel Holland Bakt aflevering 6

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Heel Holland Bakt