Rowan Hattu

Nog meer ruimte in je afwasmachine!

Zit jij ook altijd te puzzelen hoe jij jouw vaatwasser moet inpakken? We snappen de struggle. Het lukt namelijk niet altijd om alle spullen erin te krijgen. Gelukkig zijn er een aantal verrassende en ruimtebesparende manieren om jouw vaatwasser wat meer inhoud te geven. 

Tetris

Er zijn weinig spellen die moeilijker te winnen zijn dan ‘vaatwasser Tetris’. We proberen allemaal onze vaatwasser zo vol mogelijk te proppen, zodat het aanrecht en de gootsteen helemaal leeg zijn en we niet het gevoel krijgen dat we water verspillen. Natuurlijk moet je er wel om denken dat als je teveel in de vaatwasser doet, je servies, bekers en bestek niet schoon worden, waardoor je misschien alsnog veel water verbruikt.

TikTok-hack

TikTok zou TikTok uiteraard niet zijn als er geen revolutionaire tip wordt gedeeld op het platform. Deze tip is zó voor de hand liggend, maar toch zijn er nog genoeg mensen die geen idee hebben dat dit kan. Bij sommige vaatwassers kun je de bestekmand uit het onderste rek van de vaatwasser halen en hem aan de binnenkant van de deur vastmaken. Wacht, wat?! Op deze manier komt er meer ruimte vrij in het rek.

@ambercheyann1 Wowww…!!! It DID work! Thank you @daberge ?? #dishwasher #dishwasherhack #home #fyp #foryou #needtoknow #lifehack ? original sound – ambercheyann1

Nóg een TikTok-hack

Niet alleen deze hack is viraal gegaan op TikTok, eerder deelden we ook al een hack wat betreft wijnglazen in de vaatwasser zetten. Normaal gesproken is het namelijk lastig om je wijnglazen in je vaatwasser te zetten, en maak je deze daarom sneller schoon met de hand. Dat hoeft niet meer! Op het filmpje wordt er namelijk getoond dat het bovenste rek waar je jouw afwas in zet, makkelijk naar beneden kan worden getikt door middel van een klemmetje aan de zijkant. Ideaal!

@amandajosefinaa #stitch with @frunpalandet86 ? Hard Times – Paramore

Lees ook: Dit is waarom je een kommetje azijn in de vaatwasser zou moeten doen

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: thekitchn, Kookfans | Beeld: Pexels, TikTok