Jasmijn

Er zijn meerdere simpele oplossingen

Tomaten zijn een goede toevoeging aan diverse gerechten. Helaas gebeurt het nogal eens dat we tomaten hebben gekocht waar amper smaak aan blijkt te zitten. Wat kun je daaraan doen? Wij hebben een aantal handige tips voor je.

1. Masseren

De eerste tip klinkt misschien gek, maar werkt goed. Door middel van een massage kun je ervoor zorgen dat tomaten meer smaak krijgen. Een massage zorgt er namelijk voor dat er meer sappen vrijkomen, wat meer smaak oplevert. Snijd de groente in kleine stukjes en masseer ze in een kom met je handen. Je zult zien dat je gerecht daardoor een stuk smaakvoller wordt.

2. In de oven

Tomaten bevatten altijd suikers, ook als je dat idee niet hebt omdat ze behoorlijk smaakloos zijn. Die suikers karameliseren als je tomaten op hoge temperatuur in de oven roostert. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de tomaten er 15 minuten in opwarmen. Je zult zien dat er daarna veel smaak vrijkomt. Vervolgens kun je ze bijvoorbeeld gebruiken voor een lekkere saus. Smullen geblazen!

3. Bevriezen

We zien het bij bevroren fruit: op het moment dat je dat ontdooit, heeft het veel smaak. Ditzelfde principe geldt ook voor tomaten, zelfs als de smaak ontbreekt. Als je ze invriest, zullen de celwanden barsten. Daardoor heeft de groente bij opwarming een stuk meer smaak.

4. Ananassap

Tot slot een tip die je waarschijnlijk zal verbazen: het helpt goed om ananassap bij tomaten te doen. Meng wat rauwe tomaten met het sap en je zult zien dat de zuurtegraad en de zoetheid van een verse tomaat worden nagebootst. Extra smaak gegarandeerd! Zorg er wel voor dat je het sap per eetlepel toevoegt en tussendoor proeft, zodat je zeker weet dat je tomaten niet té zoet worden.

Lees ook: Recept: snelle pasta met zelfgemaakte tomatensaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash, James Kern