Rowan Hattu
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 200 gram pecorino

Heerlijk!

Spaghetti lovers opgelet! Haal een klein beetje Italië bij jou in huis met dit heerlijke recept voor een perfecte spaghetti cacio e pepe. Nog leuker: het recept bestaat uit maar drie ingrediënten, snel en makkelijk dus! Na het maken van dit recept kunnen we je verzekeren dat je hierna niet anders meer wil. Waar wacht je dus nog op? Let’s go naar de keuken!

Zo maak je de spaghetti cacio e pepe

  • Allereerst zet je een grote pan met water op het vuur.
  • Als het water kookt voeg je een halve eetlepel zout toe (denk aan ongeveer 8 gram zout).
  • Vervolgens kook je de pasta twee minuten korter dan op de verpakking staat.
  • Zo wordt de pasta zeer el dente.
  • Ondertussen stamp je de verse korrels peper met een vijzel fijn.
  • Leg een deel van de zout apart, en doe het andere deel in een koekenpan en rooster dit.
  • Daarna doe je hier een halve pollepel kookwater van de spaghetti bij.
  • Belangrijk is het om deze pan op een laag vuurtje te houden, zodat de pasta er bij kan.
  • Pak dan de pecorino erbij en doe de helft hiervan in een kom.
  • Voeg ook daar wat kookwater aan toe.
  • Voeg daarna de resterende kaas erdoorheen en roer dit goed door. Uiteindelijk moet dit een crème worden.
  • Haal dan de pasta uit het water.
  • Voeg deze pasta in de pan met gemalen peper.
  • Voeg dan steeds een beetje kookwater toe terwijl je roert.
  • Ga zo ongeveer 2 minuten door tot het gewenste resultaat.
  • Zet dan het vuur uit en doe de pecorino-crème erbij.
  • Ook dit roer je weer goed door elkaar totdat er een romige saus ontstaat.
  • Merk je dat de saus te dik wordt? Doe er dan nog wat kookwater bij.
  • Roer er als laatste het overgebleven peper doorheen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Een hutspot met een twist: de Indische hutspot met pittig stoofvlees

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock