Ingrediënten
  • HUTSPOT
  • 500 gram hutspot
  • 500 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • Een halve theelepel kurkuma
  • 1 á 2 eetlepels zure room
  • Zout & peper
  • PITTIGE STOOFVLEES
  • 500 gram sukadelappen, in blokjes of reepjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels tamarindepulp
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 bouillonblokje rund
  • 5 limoenblaadjes
  • 1 strengel citroengras
  • Stukje gember
  • Stukje laos
  • Ongeveer 500 milliliter kokend water
  • Ongeveer 4 eetlepels ketjap
  • Zonnebloemolie
Rowan Hattu
15 + 180 min.
2 - 4 pers.
Ingrediënten
  • HUTSPOT
  • 500 gram hutspot
  • 500 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • Een halve theelepel kurkuma
  • 1 á 2 eetlepels zure room
  • Zout & peper
  • PITTIGE STOOFVLEES
  • 500 gram sukadelappen, in blokjes of reepjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels tamarindepulp
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 bouillonblokje rund
  • 5 limoenblaadjes
  • 1 strengel citroengras
  • Stukje gember
  • Stukje laos
  • Ongeveer 500 milliliter kokend water
  • Ongeveer 4 eetlepels ketjap
  • Zonnebloemolie

Dit moeten we proberen!

Nu het stamppotseizoen is begonnen, zijn we massaal weer aan het ontdekken welke nieuwe stamppotten we kunnen maken. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat nieuwe varianten van dit oer-Hollandse bijgekomen in het receptenboek. Zo ook de Indische hutspot met pittig stoofvlees en ketjap. Lekker!

Zo maak je de Indische hutspot met stoofvlees

  • Allereerst begin je met het stoofvlees.
  • Snij de sjalot in stukjes en fruit dit in een pan met zonnebloemolie totdat het glazig wordt.
  • Voeg dan de knoflook en de chilipeper toe.
  • Daarna voeg je het rundvlees eraan toe en laat je dit zachtjes aanbraden.
  • Vervolgens doe je de tamarinde, het bruine suiker en het bouillonblokje in de pan.
  • Kook dan wat water en schenk dit in de pan net zolang totdat het vlees helemaal onder water staat.
  • Dan voeg je de andere limoenblaadjes, stengel citroengras, gember en laos erbij.
  • Breng dit geheel aan de kook en zet dan het vuur op een laag standje met de deksel op de pan.
  • Dit laat je vervolgens drie uur lang zachtjes stoven.
  • Controleer telkens na een uurtje of er nog genoeg vocht in de pan zit. Zo niet? Voeg dan nog wat extra water toe.
  • In de laatste tien minuten voeg je nog wat ketjap toe aan de pan.
  • Let wel: houdt het stoofvlees lekker warm.
  • Dan gaan we verder naar de hutspot.
  • Tijdens het stoven kook je de aardappels 12 minuten in een grote pan met water met een snufje zout.
  • Na 12 minuten leg je alle hutspot-groenten bovenop de aardappels.
  • Laat dit daarna nog eens 8 minuten koken.
  • Daarna giet je dit af en stamp je het geheel tot een mooie, egale puree.
  • Vervolgens doe je de santen erdoorheen, samen met de kurkuma en zout en peper.
  • Als laatste voeg je nog wat zure room naar smaak toe.
  • Tijd om te serveren!
  • Pak een flinke schep hutspot en leg dit op het bord.
  • Doe daarbovenop het stoofvlees.
  • Tada! Genieten maar.

Lees ook: Recept: romige pompoen-tomatensoep met basilicum zónder vet

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock