Rowan Hattu
15 + 20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram rigatoni (of penne pasta)
  • 2 grote aubergines
  • Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpulp
  • Zout en peper
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas
  • Handvol basilicumblaadjes

Heerlijk!

Ben jij ook zo’n fan van pasta? Dan hebben wij een té lekker recept voor je op de planning staan. Pasta alla Norma is namelijk het recept van dit moment. Enne, wij leggen je uit hoe je deze maakt.

Zo maak je de bekende pasta alla Norma

  • Allereerst gaan we de aubergine in blokjes snijden.
  • Daarna bestrooi je de gesneden blokjes met wat zout en leg je deze op een keukenpapier. Zo laat je overtollig vocht uit de aubergine trekken.
  • Ondertussen pak je een grote pan en vul deze met water.
  • Voeg hier wat zout aan toe en breng deze dan aan de kook.
  • Wanneer het water kookt voeg je de pasta toe en kook deze dan al dente.
  • Vervolgens giet je het geheel af, maar let op: bewaar een kopje kookwater voor later.
  • Pak dan een grote pan en verhit deze met wat olijfolie.
  • Daarna plet je drie knoflooktenen.
  • Voeg dit samen met de rode peper toe aan de pan.
  • Daarna voeg je een deel van de aubergineblokjes toe aan het geheel.
  • Bak deze dan goed door totdat ze goudbruin en knapperig zijn (ongeveer 5 minuten).
  • Wanneer je dit hebt gedaan, laat je de aubergineblokjes uitlekken op een keukenpapier en bestrooi de blokjes met zout.
  • Herhaal dit totdat je alle blokjes hebt gebakken.
  • Dan is het tijd voor de saus!
  • Giet de overgebleven olie uit de pan, op twee eetlepels na.
  • Hier voeg je de fijngehakte knoflook aan toe.
  • Bak dit geheel voor ongeveer een minuut, of tot je het begint te ruiken.
  • Daarna voeg je de tomatenpulp en het basilicum toe.
  • Roer dit goed door.
  • Daarna breng je de saus op smaak met wat zout en peper.
  • Laat de saus vervolgens sudderen op een laag vuurtje voor tien minuten.
  • Roer dit af en toe wel door!
  • Merk je dat de saus wat te dik wordt? Voeg er dan wat kookwater van de pasta aan toe.
  • Daarna doe je de Parmezaanse kaas erbij en roer dit door.
  • Vervolgens voeg je de gekookte pasta toe aan de saus.
  • Meng dit ook weer goed door.
  • Laat het geheel goed doorsudderen.
  • Daarna voeg je de laatst gebakken aubergines toe aan de pan en schep het goed door.
  • Schep dan de pasta op een bord en garneer het met basilicumblaadjes en wat Parmezaanse kaas.
  • Smullen maar!

Lees ook: Recept: heerlijke Jack Daniel’s spareribs

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock