Ingrediënten
  • 500 gram zalmfilet zonder huid
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teen knoflook, fijn geraspt
  • 1 knop gember, fijn geraspt
  • 2 lente-uien, dun gesneden
  • Rijst
  • Limoenpartjes en sesamzaad naar smaak
Redactie Kookfans
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram zalmfilet zonder huid
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teen knoflook, fijn geraspt
  • 1 knop gember, fijn geraspt
  • 2 lente-uien, dun gesneden
  • Rijst
  • Limoenpartjes en sesamzaad naar smaak

Deze gemarineerde zalm is in een handomdraai klaar!

Snel een gezonde maaltijd op tafel zetten die ook nog ontzettend lekker is? Dan zit je goed met deze zalmfilet uit de airfryer. Lekker met rijst en je favoriete groenten – of combineer ‘m met gekruide aardappeltjes. Smullen!

Zalm uit de airfryer

Gerookt, gebakken, met citroen en kruiden of lekker in de sushi: we zijn gék op zalm. Met dit recept maak je dit smakelijke stukje vis éxtra lekker door ‘m vooraf te marineren. In de airfryer zorgt dit vervolgens voor een dik, glanzend laagje op de zalm waarvan de smaak helemaal door de vis heen getrokken is. En het mooiste? Het is ook nog eens hartstikke makkelijk!

Zo maak je de gemarineerde zalmfilet:

  • Ter voorbereiding: kook een pannetje rijst voor vier personen zoals je normaal ook zou doen.
  • Snijd de zalm in stukken en doe deze in een kom. Meng de honing, sojasaus, oestersaus, sriracha, sesamolie en de knoflook en gember door elkaar. Giet dit mengsel over de zalm, maar houd één eetlepel over ter garnering. Roer de zalm goed door het mengsel tot de vis volledig bedekt is met het mengsel. Laat 15 minuten staan.
  • Verhit de airfryer naar 200°C. Doe de zalm in een enkele laag in het mandje (dus niet stapelen) en zet de airfryer 6 minuten aan. Haal na 4 minuten de zalm kort uit de airfryer, bestrijk de bovenkant met de overgebleven marinade, en laat nog 2 minuten bakken in de airfryer.
  • Schep ondertussen de rijst op de borden, en strooi hier wat lente-ui overheen. Leg de zalm bovenop de rijst, bestrooi met sesamzaad en serveer met een partje limoen.

Groentetip: trek in een extra lading vitaminen? Maak naast de rijst en de zalm dan een flinke portie broccoli klaar. Kook deze bijvoorbeeld in een wok met een beetje van de marinade voor een smakelijke én gezonde dosis groenten. Je kunt ook kiezen voor bimi, een lange, dunne, Aziatische broccoli-variant. Deze is iets zoeter en knapperiger dan reguliere broccoli.

Eet smakelijk!

Lees ook:  Gevulde paprika’s met pittig gehakt uit de airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delicious | Beeld: Unsplash, Jeff Ahmadi