Redactie Kookfans

Op sociale media delen mensen volop tips

Zin in pannenkoeken, maar wel uitgekeken op de standaard-toppings zoals stroop of poedersuiker? Op het internetforum Reddit zat een Nederlandse gebruiker met hetzelfde dilemma. Gelukkig reageerden er volop gebruikers met unieke tips!

Standaard pannenkoeken

Kijk, een pannenkoek met stroop of poedersuiker is heus lekker op z’n tijd. Met spek en kaas net zo goed. Maar soms vragen we ons af: zijn er nog bijzondere pannenkoek-toppings waar bijna niemand van gehoord heeft?

Op de Kookfans-redactie ging het al snel over de combinatie van stroop en kaas, waar de meningen nogal over verdeeld waren. Vers fruit en honing vallen wél bij veel redactieleden in de smaak. Pannenkoeken met ragout zijn volgens sommigen een gouden combinatie. Maar je ziet meteen: zoveel mensen, zoveel wensen.

Fruitig

Ook op het forum Reddit barstte de discussie meteen los, en wat blijkt? Er is volop lekkers te bedenken met fruit! Zo tipt één gebruiker: “Aardbeien met een beetje poedersuiker. Soms ook met banaan mee-gebakken in de pannenkoek. Echt een aanrader.”  Een ander voegt toe: “Aardbeien met poedersuiker en slagroom is goud.” Banaan blijkt sowieso een populaire optie. Met nutella, met walnoot, met honing – genoeg lekkere opties om eens te proberen!

Enkele anderen raden aan om je pannenkoeken te voorzien van appel, kaneel, en eventueel rozijnen, voor een soort appeltaart-smaakje.

Bijzondere opties

Ook komen er een paar bijzondere suggesties voorbij. Mocht je een oppepper kunnen gebruiken, dan heeft een Reddit-lid de gouden tip: “Een paar shots espresso door het beslag!” Voor een ander lid zijn pannenkoeken met pindakaas al jaren favoriet.

Eén bijzonder experimentele keukenprins schrijft: “Wat een saaie antwoorden voor iemand die vraagt om iets anders. Hier komt een serieus antwoord: pannenkoek met rucola, geitenkaas, walnoot, en honing!” Een andere gebruiker deelt dat kimchi, een traditioneel Koreaans gerecht, ook bijzonder lekker is op een pannenkoek. Ga je liever voor een Zuid-Amerikaanse invloed? Dan is dulce de leche een goede optie volgens een Reddit-gebruiker.

Kortom: je kunt het zo makkelijk of zo bijzonder maken als je zelf wilt!

Lees ook: Okonomiyaki: de allerlekkerste hartige Japanse pannenkoek

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock