Ingrediënten
  • 2 stuks kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 grote tenen knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 220 gram cherry-tomaatjes
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 250 gram burrata
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Pasta naar keuze voor 2 personen
Redactie Kookfans
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 stuks kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 grote tenen knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 220 gram cherry-tomaatjes
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 250 gram burrata
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Pasta naar keuze voor 2 personen

Je waant je helemaal in het prachtige Italië!

Nu de lente zich laat zien, zitten we met ons hoofd al bij de volgende vakantie. Hoewel de zomer nog even op zich laat wachten, kunnen we de Méditerranée ook gewoon zelf in huis halen. Zoals met dit smakelijke recept!

Romig én makkelijk recept

Kom je thuis na een lange dag werken? Dan heb je vaak geen zin om uitgebreid te koken. Gelukkig hoeft het geen uren te kosten om een smakelijke maaltijd op tafel te zetten. Dat bewijst dit recept wel! Volop gezonde tomaatjes, smakelijke kip en romige burrata, en het allerbeste? Je zet deze maaltijd binnen een half uurtje op tafel. Eet smakelijk!

Zo maak je de romige kip burrata:

  • Ter voorbereiding: rasp de citroenschil, en pers het sap eruit. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en hak de steeltjes fijn. Bewaar de blaadjes ter garnering. Kook je favoriete pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe de kip in een forse kom met de olie, het citroensap en -raspsel. Voeg hier de knoflook en fijngehakte basilicum aan toe.
  • Zet een braadpan op een middelhoog vuur en bak de kip met de marinade voor zo’n 10 minuten, tot de buitenkant een goudbruine kleur heeft gekregen. Keer halverwege om.
  • Voeg de tomaten toe aan de pan met een vleugje witte wijn, en laat 5 à 8 minuten sudderen tot de tomaten barsten vertonen en de kip goed gaar is.
  • Haal de pan van het vuur, plaats de burrata bovenop de twee kipfilets, en scheur deze open.
  • Serveer met je favoriete pasta en garneer met de basilicumblaadjes.
  • Zoals ze in Italië zeggen: buon appetito!

Variatietip: je kunt de pasta in dit recept ook achterwege laten en vervangen met een smakelijke focaccia. Warm deze kort op in de oven of airfryer voor het tijd is om aan tafel te gaan voor een ultiem geniet-moment.

Lees ook: Moet je proberen: heerlijke chocolate chip cookies met tiramisu smaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Woman & Home | Beeld: Adobe Stock