Ingrediënten
  • 16 eetlepels gezouten boter (zo'n 225 gram), zacht
  • 80 gram bruine suiker
  • 220 gram witte suiker
  • 1 eetlepel rum
  • 1 theelepel espresso-koffiedik
  • 6 eetlepels mascarponekaas (zo'n 85 gram)
  • 300 gram bloem
  • 6 eetlepels maizena (zo'n 48 gram)
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 reep pure chocolade (zo' 113 gram)
Yentl Feenstra
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 16 eetlepels gezouten boter (zo'n 225 gram), zacht
  • 80 gram bruine suiker
  • 220 gram witte suiker
  • 1 eetlepel rum
  • 1 theelepel espresso-koffiedik
  • 6 eetlepels mascarponekaas (zo'n 85 gram)
  • 300 gram bloem
  • 6 eetlepels maizena (zo'n 48 gram)
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 reep pure chocolade (zo' 113 gram)

Wat een goed idee!

Bak jij wel eens heerlijke verse koekjes? Met dit recept krijgen ze een Italiaans tintje; we maken tiramisu cookies! Mét uiteraard koffie, mascarpone en chocola. Buon appetito!

Heerlijke koekjes met een Italiaanse twist

Met een lekker bakrecept maak je bijna iedereen wel blij! Vandaag storten we ons op de chocolate chip cookies met een vleugje tiramisu. Het leuke aan die combinatie? Die verwacht niemand! Loopt het water je al in de mond? Laten we beginnen.

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg in een keukenmixer de zachte boter, bruine suiker en witte suiker toe. Klop gedurende 2-3 minuten tot een gladde massa.
  • Voeg de rum, koffiedik en mascarpone toe. Klop nog eens 2-4 minuten op gemiddelde snelheid. Je zou het deeg merkbaar lichter van kleur moeten zien worden en in omvang moeten zien verdubbelen.
  • Terwijl de keukenmixer aan het mixen is, klop je de bloem, maizena, zout en bakpoeder door elkaar.
  • Voeg in twee rondes de droge ingrediënten toe aan de natte en gebruik de mixer op lage stand om het te mengen.
  • Snijd de chocolade in kleine reepjes en voeg toe aan het deeg. Vouw dit er met een spatel doorheen.
  • Schep het deeg in 8 balletjes van gelijke grootte, allemaal ongeveer 100 gram per stuk.
  • Bak de koekjes gedurende 10 minuten op 200 graden op een met bakpapier beklede bakplaat, of totdat de bovenkant crinkly is en de koekjes zich hebben verspreid. Ze zien er niet gaar uit, maar dat hoeft niet!
  • Haal de koekjes uit de oven en geef ze een paar klappen op het aanrecht om ze plat te maken. Gebruik een kopje of kom om de koekjes rond te draaien, zodat ze perfecte cirkels vormen.
  • Bewaar de koekjes op bakpapier, maar verplaats ze naar een koelrek. Laat ze 20 minuten afkoelen, en je houdt een zachte, bijna romige koekjestextuur over die je aan tiramisu doet denken!
@justine_snacksMY BEST ONES YET? In the Bosom – Sweet After Tears

Eet smakelijk!

Lees ook: Oeh: Lidl verkoopt felbegeerde pistache crème voor een prikkie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Justinesnacks, TikTok | Beeld: Adobe Stock