Ingrediënten
  • 3 bollen knoflook
  • 1 grote ui
  • Klont boter
  • 1,5 bouillonblokje
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 theelepel tijm
  • 5 kruidnagels
  • 375 milliliter slagroom
  • Paar takjes peterselie
  • Bakpapier
Rowan Hattu
45 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 bollen knoflook
  • 1 grote ui
  • Klont boter
  • 1,5 bouillonblokje
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 theelepel tijm
  • 5 kruidnagels
  • 375 milliliter slagroom
  • Paar takjes peterselie
  • Bakpapier

Deze smaaksensatie is ongelofelijk!

Knoflookliefhebber opgelet! In dit artikel schotelen we je een recept voor waar knoflook centraal staat. Maar dan ook écht centraal. Zo hebben we een heerlijke knoflooksoep met maar liefst 3 (!) knoflookbollen voor je in petto. Eén ding is in ieder geval zeker: dat wordt optimaal genieten van de heerlijke smaaksensaties. 

Zo maak je de knoflooksoep met 3 knoflookbollen

  • Verwarm de oven allereerst op 160 graden.
  • Leg vervolgens de knoflookbollen op een stuk bakpapier.
  • Pof deze dan voor veertig minuten.
  • Ondertussen ga je verder met de uien.
  • Snij de uien in hele dunne ringen.
  • Pak dan een pan en doe hier wat boter in.
  • Fruit dan de ui op een laag vuurtje, totdat ze glazig zijn voor ongeveer 10 minuten.
  • Haal na 40 minuten de knoflookbollen uit de oven en laat ze eerst een beetje afkoelen.
  • Als ze zijn afgekoeld pak je de gepelde teentjes knoflook en voeg ze bij de ui in de pan.
  • Je merkt op dit moment al dat de knoflook lekker zacht en smeuïg is geworden.
  • Doe dan de bloem, laurierblaadjes, kruidnagels en tijm bij de ui en knoflook.
  • Laat dit een paar minuten op een laag vuurtje garen, zodat alle smaken samenkomen.
  • Pak dan een liter water en de slagroom erbij en breng dit geheel aan de kook.
  • Voeg daarna nog een bouillonblokje toe en laat dit minimaal 20 minuten pruttelen (langer mag ook).
  • Haal dan de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de soep.
  • Vervolgens pureer je het geheel met een staafmixer en daarna haal je het nog eens door een zeef.
  • Breng het daarna op smaak met wat peper en zout.
  • Dan pak je de peterselie en strooi je wat over de soep heen en je bent klaar om aan te vallen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Lekker: zo maak je je eigen pistachepasta

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock