Rowan Hattu
5 + 10 min.
1 - 50 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram rauwe, ongezouten pistachenoten
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • Klein snufje zout

Dit moet je proberen!

Je ziet het vast steeds vaker voorbij komen: pistachepasta. De een houdt ervan, de ander juist helemaal niet. Liefhebbers ervan kunnen er in ieder geval best voor in de buidel tasten in de supermarkt. Dus waarom zou je het niet een keertje zelf proberen te maken? Wij leggen je daarom stap voor stap uit hoe jij je eigen pistachepasta kunt maken. 

Zo maak je je eigen pistachepasta

  • Allereerst moet je het schilletje van de gepelde pistachenoot af halen.
  • Jep, we weten dat het veel werk is, maar dan krijg je wél die mooie groene kleur.
  • Eenmaal klaar met dit werkje, gaat het allemaal een stuk sneller!
  • Pak een pannetje en vul deze met gekookt water.
  • Laat de ‘naakte’ pistachenoten dan 1 á 2 minuten badderen in het water.
  • Hierna neem je het pannetje van het vuur en giet je deze af op een schone theedoek.
  • Vervolgens vouw je de theedoek dicht en wrijf je flink heen en weer over de noten. Op deze manier haal je gemakkelijk de laatste vliesjes eraf.
  • Herhaal dit net zolang tot er geen vliesjes meer van de nootjes af komen.
  • Duurt dit toch iets te lang? Haal de vliesjes er dan af met je handen.
  • Vervolgens pak je de keukenmachine erbij en doe je hier de noten in.
  • Vermaal dit dan totdat het een mooie pasta wordt. Let wel: dit duurt 5 tot 10 minuten.
  • Blijf lekker doorgaan totdat je een gladde pasta krijgt (neem als voorbeeld Nutella).
  • Schep de pasta er dan uit en doe het in een goed afgesloten potje.
  • Bewaar dit te allen tijde in de koelkast!
  • Smullen maar!
  • Tip: de pistachepasta is heerlijk op een wafel of een croissantje.

Lees ook: Een hutspot met een twist: de Indische hutspot met pittig stoofvlees

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock