Rowan Hattu

Bah!

Je kent het wel: je staat te ploeteren in de keuken om een heerlijk maal voor te bereiden, maar wanneer je de uien gaat snijden krijg je niet alleen maar traanogen, maar ook nog eens die vieze geur aan de handen. Enne, dat is niet bepaald een aangename geur. Maar wat moet je doen om die uiengeur van je handen te krijgen? Wij vertellen je precies wat je moet doen. 

Snelfilter koffie

Hoewel je zou denken dat je je vingers bijna kapot zou moeten boenen om van die geur af te komen, is het in werkelijkheid vele malen simpeler. Het enige wat je nodig hebt is gewoon snelfilter koffie. Ja, echt waar! Koffie neutraliseert namelijk allerlei verschillende geurtjes, en dus ook die vervelende uiengeur. Handig is het dus om even snel wat koffie te maken en na het snijden van uien over je handen te smeren. Spoel je handen daarna af met water en tada! Je handen ruiken ineens een stuk aangenamer.

Citroen

Maar een snelfilter koffie is niet het enige waar je die uiengeur mee tegen kan gaan. Je kunt ook met een citroen zorgen dat de geur verdwijnt. Wrijf een halve citroen over je handen heen en was ze daarna goed onder de kraan. Ook citroen zorgt ervoor dat nare geurtjes snel verdwijnen. Datzelfde geldt trouwens ook voor zout. Strooi er wat van over je handen heen, gevolgd door wat water en wrijf er een soort papje van. Spoel het dan af en weg is de uiengeur.

Rvs en speciale zeepjes

Toch bestaat er ook een kleine kans dat de bovenstaande middeltjes niet helpen tegen de nare geur van de uien. Dan is er nóg een oplossing, namelijk roestvrijstalen zeepjes. Deze zeepjes zouden er in combinatie met water voor moeten zorgen dat nare geurtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Heb je zo’n zeepje niet in huis? Ook rvs kun je gebruiken om de geur tegen te gaan. Het enige wat je hoeft te doen is met natte handen over je kraan of metalen gootsteen gaan. Ga jij het uitproberen?

Lees ook: Lekker: zo maak je je eigen pistachepasta

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels