16 oktober 2023
Rowan Hattu

Het zou gaan om een missend ingrediënt op het etiket

Heb jij onlangs de Bio Hummus rode biet van Picnic gekocht? Let dan eventjes goed op! Online supermarktketen Picnic roept dit product namelijk terug vanwege een allergenenwaarschuwing. Productwaarschuwing.nl meldt dat de ingrediënten- en allergeneninformatie op de Bio Hummus rode biet niet klopt. 

Allergeen SESAM

Productwaarschuwing.nl meldt dat de ingrediënten- en allergeneninformatie op de verpakking van de Bio Hummus rode biet niet klopt, zo melden ze op hun website. Op het etiket staat dat het product de allergeen SESAM niet bevat, maar dit is juist wel het geval. Zo is er in de hummus tahin verwerkt, wat een SESAMpasta is. Dit betekent dus ook automatisch dat de rode biet van Picnic de allergeen SESAM bevat.

Het gaat om de Bio Hummus rode biet met onderstaande specificaties:

  • Verpakking 175 gram
  • EAN code: 8719244935246

Picnic-app

Heb jij dus een SESAM-allergie én de Bio Hummus rode biet van Picnic gekocht? Let dan goed op en breng het terug naar de winkel waar je dit hebt gekocht. Picnic gaat de verpakking aanpassen, maar om alvast goed op de hoogte te zijn van alle waarschuwingen, heeft Picnic de correcte ingrediënten en allergeneninformatie al wel in hun app vermeld.

Heb je meer vragen over de allergenenwaarschuwing? Dan verwijst productwaarschuwing.nl je naar de klantenservice van Picnic via [email protected] of per Whatsapp via 088 – 374 2642.

Lees ook: Veiligheidswaarschuwing: Verstegen roept Komijnzaad terug om schadelijke stoffen

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Productwaarschuwing | Beeld: Picnic