Jaimy Boer
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter Peruaanse Pisco
  • 30 milliliter limoensap
  • 15 milliliter suikersiroop
  • 1 eiwit
  • 4 ijsblokjes
  • 3 druppels Chuncho- of Angostura-bitters

Cheers!

Op de eerste zaterdag van februari is het groot feest in Peru. Dan is het namelijk Día Nacional del Pisco Sour, een jaarlijks terugkerende feestdag waarbij het draait om de Pisco Sour. Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Peru, maar met het juiste recept kun je hem overal drinken. Met dit recept haal je een stukje Peru naar Nederland toe! 

De geschiedenis van Pisco Sour

Pisco Sour wordt overal met dezelfde ingrediënten gemaakt: Pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit. Het drankje wordt ook wel de spirit of Peru genoemd, dit heeft te maken met de rijke geschiedenis van de cocktail. In de jaren twintig werd de cocktail voor het eerst gemaakt in Lima, door de Amerikaan Victor Morris. In de jaren die volgden werd het drankje door zijn personeel geperfectioneerd en werd hij uiteindelijk zoals we hem nu kennen: een betoverend drankje waarmee je na de eerste slok al je zintuigen prikkelt. Waan je even in de hoge bergen van het Andesgebergte, snuif de rijke geschiedenis van Machu Picchu in of dans mee op Peruaanse muziek: Pisco Sour neemt je mee op avontuur.

Zo maak je de traditionele Pisco Sour:

  • Doe de Pisco, limoensap, suikersiroop, eiwit en ijsblokjes in een shaker of hoge beker.
  • Shake het mengel voor 8 tot 10 seconden.
  • Schenk de cocktail in een gekoeld glas en voeg drie druppels bitters toe.
  • Serveer direct
  • Salud!

Lees ook: Recept: espresso martini

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Typhoon