Robby

Die lekkere Zweedse gehaktballetjes maak je gewoon zelf!

We gaan natuurlijk naar de Ikea voor het leuke meubilair en de gezellige woonaccessoires, maar in alle eerlijkheid moeten wij toegeven dat die heerlijke Zweedse gehaktballetjes voor ons ook reden is om een bezoekje aan de meubelgigant te brengen. Bij Ikea komen ze uit de vriezer en kan je zelf ook zakken kopen om mee naar huis te nemen, maar het is natuurlijk veel leuker (én gezonder) om het zelf na te maken.

Dit heb je nodig voor 2 personen: 

  • 400 gram gehakt
  • 1 ei
  • 40 milliliter melk
  • 8 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • halve theelepel piment
  • snuf zout en peper
  • 125 milliliter runderboullion
  • 125 milliliter kookroom
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • scheutje sojasaus
  • snuf peper en zout

Zo maak je de gehaktballetjes:

  • Meng het gehakt in een kom met het ei, de melk, het paneermeel en de piment. Voeg een snuf peper en zout toe en kneed alles goed door elkaar. Maak je handen vochtig zodat je goede balletjes krijgt en maak balletjes tot het gehakt op is. Zet deze 20 minuutjes in de koelkast.
  • Als de balletjes stevig zijn, bak ze dan op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar. Schep ze uit de pan en laat de olie en vetresten achter als basis voor het sausje.
  • Voeg de bouillon, kookroom, bloem en sojasaus en laat dit inkoken tot de saus wat dikker is. Serveer met de balletjes en genieten maar!

Wil je dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Pixabay