Maayke

Dat zoiets simpels je pastasaus nóg lekkerder kan maken!

Pastasaus maken is over het algemeen geen hogere wiskunde. Zelfs met deze perfecte bolognese saus volgens een Italiaanse chef kan je haast de mist niet in gaan. Maar toch hebben wij bij Kookfans een geheim ingrediënt voor je dat vanaf nu je saus nóg lekkerder maakt. Grote kans dat je dit simpele ingrediënt gewoon al thuis hebt staan.

Dit ingrediënt zal je saus voor de pasta een veel rijkere smaak geven.

Zure room
We hebben het hier over: zure room! Wanneer je een grotere pan met pastasaus aan het maken bent, doe hier dan een flinke schep zure room bij. Meng het goed door elkaar en laat het op laag vuur pruttelen. De zure room zal langzaam smelten in de saus. Let er wel op dat je de saus warm houdt op laag vuur, maar zorg dat de saus niet gaat koken. Wanneer het gaat koken zal de zure room namelijk gaan klonteren.

En ben je toevallig nog op zoek naar een recept waarmee je de lekkerste gehaktballetjes voor bij de pastasaus kunt maken? Dan moet je zeker eens dit recept voor Italiaanse gehaktballetjes maken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Reader’s digest | Beeld: Pexels