Ingrediënten
  • BODEM
  • 125 gram bloem
  • Snufje zout
  • 25 gram koude boter, in blokjes
  • 25 gram reuzel
  • 2 eetlepels melk
  • VULLING
  • 125 milliliter melk
  • 175 milliliter room
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel verse dragon
  • 100 gram cheddar
  • 180 gram spinazie
  • 60 gram tuin- of sojabonen
  • Peper en zout
Rowan Hattu
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • BODEM
  • 125 gram bloem
  • Snufje zout
  • 25 gram koude boter, in blokjes
  • 25 gram reuzel
  • 2 eetlepels melk
  • VULLING
  • 125 milliliter melk
  • 175 milliliter room
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel verse dragon
  • 100 gram cheddar
  • 180 gram spinazie
  • 60 gram tuin- of sojabonen
  • Peper en zout

Haal de kroningslunch bij jou in huis

De kroning van Koning Charles komt steeds dichterbij. En nu er steeds meer details naar buiten treden, waren we natuurlijk ook benieuwd of er al iets naar buiten is gekomen over de gerechten tijdens zijn kroningslunch. Enne: goed nieuws! Déze quiche heeft Koning Charles namelijk uitgekozen voor zijn kroningslunch.

Coronation quiche

Koning Charles heeft het recept van deze heerlijke quiche zelf gedeeld met zijn volgers op Twitter. De bedoeling is dan ook dat landgenoten de quiche thuis zelf ook kunnen namaken. Een dag na de kroning wordt alle Britten opgeroepen om de Coronation Big Lunch te organiseren, waarbij het doel is om de eenzaamheid tegen te gaan en vriendschappen te laten ontstaan.

Charles en Camilla verwachten dus ook dat iedereen zal aanschuiven aan het Coronation Big Lunch. Dit is niet de eerste keer dat Camilla zo’n grote en speciale lunch bijwoont. Zo heeft ze deze een jaar geleden ook al georganiseerd, om het jubileum van Queen Elizabeth II te vieren.

Zo maak je de koninklijke quiche

Quiche bodem

  • Pak als eerst de bloem en zeef deze met zout in een kom.
  • Doe er boter en reuzel bij.
  • Kneed dit totdat het een kruimige textuur krijgt.
  • Voeg hier vervolgens wat melk aan toe en kneed dit geheel tot een mooi deeg.
  • Dek dit af en laat dit dan 30 – 45 minuten rusten in de koelkast.
  • Daarna bestuif je je aanrecht met wat bloem.
  • Rol dan het deeg 5 millimeter uit tot een cirkel die net wat groter is dan je bakvorm.
  • Vervolgens leg je het deeg in de bakvorm, dek dit af en zet het voor 30 minuten in de koelkast om te rusten.
  • Verwarm daarna de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Bedek de bakplaat vervolgens met wat bakpapier en leg hier de bonen op.
  • Bak dit dan 15 minuten in de oven.
  • Daarna haal je de bakplaat uit de oven.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden Celsius.

Stel de quiche samen

  • Pak de melk, room, eieren en kruiden en klopt dit als geheel samen.
  • Daarna pak je de geraspte kaas erbij en strooi de helft hiervan over de gebakken bodem.
  • Bestrooi het verder met spinazie, bonen en kruiden.
  • Zorg er te allen tijde goed voor dat vulling gelijkmatig verdeeld is.
  • Strooi er dan de andere helft geraspte kaas overheen.
  • Bak dit geheel in 20 – 25 minuten gaar en licht goudbruin in de oven.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: snelle garnalenpasta á la Gordon Ramsay

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Margriet, Libelle | Beeld: NL Beeld