Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 30 tenen knoflook, in stukjes gesneden
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Kwart theelepel zout
  • 80 milliliter witte balsamico-azijn
  • Kwart theelepel witte peper
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
08 augustus 2019
15 min.
6 pers.

Het perfecte sausje voor de echte knoflookliefhebbers onder ons

Zeg je shoarma? Dan zeg je ook knoflooksaus. Organiseer je een barbecue? Ook dan staat er knoflooksaus op tafel. In deze knoflooksaus-gevallen denken we vaak aan de witte, romige knoflooksaus waar verhoudingsgewijs niet erg veel knoflook in zit. Wil je een ware knoflooksaus maken die rijk – maar dan ook echt rijk – is aan knoflook? Probeer deze saus met dertig teentjes dan eens.

Dacht jij het al bont te maken met drie tenen knoflook in je saus? Vertienvoudig dat dan maar eens.

De saus

We kunnen ons voorstellen dat je wel even iets meer wilt weten over die saus waar je dertig tenen knoflook voor nodig hebt. Echt, we snappen je. Dus luister goed, want deze gaat sowieso een streling voor je smaakpapillen zijn. De knoflooksaus is heerlijk om over elk soort gegrilde of geroosterde vlees te eten. Word ook niet nerveus wanneer je de dertig teentjes voor je ziet. De smaak zal niet zo scherp zijn zoals in de reguliere knoflooksaus, aangezien het wordt gekookt en hierdoor komen de smaken en sappen langzaam vrij.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de olijfolie in een pannetje en verwarm de olie op laag vuur.
  • Voeg de gesneden knoflook, rozemarijn en het zout toe. Sauteer de knoflook op laag vuur. De knoflook mag niet verkleuren, maar moet wel zacht worden. Dit duurt ongeveer 5 tot 6 minuten.
  • Voeg de azijn toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur daarna weer laag en laat de saus opstaan tot het volume van de saus met een derde is verminderd. Roer regelmatig.
  • Haal de saus van het vuur en vis het takje rozemarijn er voorzichtig uit. Voeg witte peper en zout toe. Voeg als laatst het scheutje extra vierge olijfolie toe en serveer over een lekker stukje gegrild of gebraden vlees.

knoflooksaus

Lees ook: Recept: kip met 40 teentjes knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Food Network | Beeld: Videostill I See Spain 

Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 30 tenen knoflook, in stukjes gesneden
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Kwart theelepel zout
  • 80 milliliter witte balsamico-azijn
  • Kwart theelepel witte peper
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie