Slechts één theelepel per dag zou al een groot effect hebben

Op magische wijze afvallen kan natuurlijk niet, maar er bestaan wel etenswaren die gewichtsverlies stimuleren. Zo wees een Iranees onderzoek onlangs uit dat het eten van komijn je vetverbranding een boost geeft. Slechts één theelepel per dag zou al genoeg zijn om je vetverbranding te verdriedubbelen!

Wij doen het voortaan overal doorheen!

Komijn

Onderzoekers van de Iranese Shahid Sadoughi Universiteit volgden drie maanden lang het effect van komijnconsumptie op vrouwen met overgewicht. Voor het onderzoek kregen 88 vrouwen intensief voedingsadvies en moesten ze een dieet volgen waarbij ze 500 calorieën minder aten dan normaal. De helft van de vrouwen at daarnaast twee keer per dag een kommetje met 150 milliliter magere yoghurt met 1,5 gram komijn. De andere helft van de vrouwen at in plaats daarvan 150 milliliter magere yoghurt zonder de specerij.

Afgevallen

Wat bleek na drie maanden? De komijneters waren 2 kilo meer afgevallen dan de niet-komijneters. Ook waren ze drie keer zo veel vet verloren (komijneters hadden 14,64 procent van hun lichaamsgewicht verloren en niet-komijneters 4,91 procent) én was hun cholesterolgehalte significant verlaagd.

Smoothie

Hoewel komijn wel lekker kan smaken in enkele Oosterse gerechten, is magere yoghurt met komijn misschien niet het lekkerste wat je je kunt voorstellen. Nu kun je het kruid over een willekeurige maaltijd heen strooien, maar we hebben een manier gevonden om komijn op een lekkere manier te verwerken: maak er eens een smoothie van! Je kunt bijvoorbeeld de yoghurt en komijn blenden met granaatappel of ander zoet fruit en verse munt of gember. Ben je niet zo dol op komijn? Geen nood, want ook cayennepeper, kaneel, gember en kurkuma hebben een positief effect op de vetverbranding.

Lees ook: Gember kweken doe je met dit simpele stappenplan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Unsplash