Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 400 gram bloem
  • 850 milliliter melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 700 gram zure room
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 6 pakjes voedselkleurstof (rood, geel, blauw, groen, oranje en paars)
  • Optioneel: sprinkles of nootjes
Jasmijn
45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 400 gram bloem
  • 850 milliliter melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 700 gram zure room
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 6 pakjes voedselkleurstof (rood, geel, blauw, groen, oranje en paars)
  • Optioneel: sprinkles of nootjes

Vrolijkheid gegarandeerd!

Er is momenteel sprake van een hype op taartgebied. De rainbow crêpe taart is erg populair. We snappen wel waarom, want die taarten zien er met al hun verschillende kleuren prachtig uit. Hoe kun je er zelf een maken? Wij hebben een eenvoudig recept voor je.

Afkomstig uit Japan

Een rainbow crêpe taart is dé taart om te maken als je behoeft hebt aan extra vrolijkheid. We snappen heel goed dat hij zo populair is, want de aanblik alleen al zorgt ervoor dat je geluksgevoel groeit. De naam wekt misschien de indruk dat het recept voor deze taart uit Frankrijk komt, maar het is van oorsprong een Japans dessert. In Japan gebruikt men er matcha voor en wordt de taart dus groen van kleur. In de loop der tijd is het recept uitgebreid, waardoor we de taarten tegenwoordig in allerlei kleurcombinaties voorbij zien komen. Wil jij iedereen om je heen verbluffen met zo’n prachtige taart? Volg dan het recept hieronder.

Zo maak je de rainbow crêpe taart

  • Klop de eieren los in een grote beslagkom.
  • Voeg de boter, bloem, melk en vanillesuiker toe aan de eieren. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over zes kleinere kommetjes. Voeg aan elke kom een andere voedselkleurstof toe en roer het goed door.
  • Bak met het beslag dunne pannenkoeken, het liefst drie van elke kleur.
  • Pak een andere beslagkom en meng daarin de slagroom, poedersuiker en zure room. Dit is de crème van de taart.
  • Leg een van de pannenkoeken op een groot bord. Besmeer hem met een laagje crème en leg de volgende pannenkoek erop.
  • Herhaal dit proces tot je alle pannenkoeken gehad hebt. Zorg er daarbij voor dat je per kleur werkt: paars, blauw, groen, geel oranje en rood.
  • Garneer de taart eventueel met wat overgebleven crème en sprinkles of nootjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Op deze manier wordt het snijden van een ronde taart heel makkelijk

Wil je dit recept bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay