15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 middelgrote paprika's
  • 1/2 rijpe, middelgrote avocado's
  • 1/4 koosjer zout
  • 4 dunne plakjes kalkoen- of hamvlees
  • 85 gram babyspinazie
  • 1 plakje Provolone kaas

Een heerlijke vervanger voor brood!

Sompige broodjes, we hebben er allemaal weleens mee te maken gehad. Gelukkig is er een makkelijke oplossing voor: vervang je brood gewoon door paprika’s. Het is zó simpel en het vult je maag ook nog eens supergoed. En nee, je hoeft geen koolhydraatarm dieet te volgen om van dit heerlijke gerecht te genieten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Hoe snijd je de paprika’s?

Met een paar handige mesvaardigheden kun je een holle paprika omzetten in een heerlijke koolhydraatarme broodvervanger. Het helpt om te beginnen met een gelijkmatig gevormde paprika, in plaats van een die aan de onderkant wat smaller wordt. Snijd eerst de boven- en onderkant van de paprika af. Deze stukjes kun je bewaren om tussendoor van te snoepen. Vergeet daarbij niet om de steeltjes en de pitjes te verwijderen. Zet vervolgens de holle peperring op een van de gesneden kanten en snijd de paprika in tweeën. Verwijder dan voorzichtig de achtergebleven zaadjes of bleke ribben en gooi ze weg.

Zo maak je de paprika sandwiches

  • Doe twee eetlepels roomkaas in een kommetje en laat dit op kamertemperatuur komen, tot de kaas wat zachter is geworden.
  • Snijd de boven- en onderkant van twee middelgrote paprika’s.
  • Snijd elke paprika in de lengte doormidden en verwijder het binnenste van de paprika, de zaadlijsten en de bleke ribben.
  • Voeg twee eetlepels volkoren- of Dijonmosterd toe aan de roomkaas en roer alles goed door elkaar.
  • Verdeel het roomkaasmengsel gelijkmatig over de binnenkant van twee paprikahelften, in een gelijkmatige laag.
  • Verwijder de pit uit de halve, rijpe, middelgrote avocado en pel deze.
  • Voeg dit toe aan de nu lege kom en voeg een scheutje koosjer zout toe.
  • Prak dit met een vork tot een goede consistentie.
  • Verdeel dit vervolgens gelijkmatig over de binnenkant van de resterende twee paprikahelften, in een gelijkmatige laag.
  • Verdeel vier dunne plakjes kalkoen- of hamgehakt, 85 gram babyspinazie en een plakje Provolone kaas over de met roomkaas besmeerde paprikahelften.
  • Top dit af met avocado en sluit de sandwich.
  • Enjoy!

Lees ook: Recept: goedgevulde sandwich met kikkererwtensalade

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: thekitchn | Beeld: Videostill YouTube