Ingrediënten
  • 425 gram kikkererwten (1 blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 40 gram rode ui, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1/2 theelepel dijonmosterd
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • Sla naar keuze
  • 2 sneetjes brood 
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 425 gram kikkererwten (1 blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 40 gram rode ui, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1/2 theelepel dijonmosterd
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • Sla naar keuze
  • 2 sneetjes brood 

Een heerlijke lunch!

Wist je dat je van kikkererwten een hele smaakvolle salade kunt maken? Wij delen een heerlijk recept met kruiden en groenten, waarmee je een vullende kikkererwtensalade maakt voor op een sandwich. Ideaal als lunch en je maakt het in een kwartiertje. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de sandwich:

  • Doe de kikkererwten in een middelgrote kom en pureer met een aardappelstamper tot een stevige textuur.
  • Voeg de rode ui, rode peper, vegan mayo, mosterd, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en dille toe aan de kom en roer tot alles goed is gemengd.
    • Let op: de kikkererwtensalade kun je maximaal vijf dagen in de koelkast bewaren.
  • Tijd om de sandwich op te bouwen: leg de sneetjes brood neer en smeer de kikkererwtensalade uit over één sneetje.
  • Bedek met sla of bladgroente naar keuze en dek af met het tweede sneetje brood.
  • Snijd doormidden zodat de sandwich makkelijker te eten is.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: geroosterde aardappelsalade met walnoot-mosterddressing

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash