Yentl Feenstra
20 + min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram rundergehakt
  • Snuf vers gemalen zwarte peper
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 3 plakjes cheddar kaas
  • 3 hamburgerbroodjes
  • 1 grote tomaat, in dunne plakjes
  • IJsbergsla
  • Gehakte witte ui

Wij weten wat er vanavond op het menu staat!

Yes, het is vandaag de Internationale Dag van de Hamburger! Of je de jouwe nu belegt met alle denkbare hamburger-toppings of het liever simpel houdt, de beste hamburger moet in de basis goed zijn. We verklappen je onze manier om een heerlijke burger op tafel te zetten. Warm de grill alvast maar op!

De perfecte burger

Wij bij Kookfans bereiden onze (knaller van een) burger graag met 80 procent mager en 20 procent vet. Deze samenstelling zorgt voor een sappige, maar niet te vette burger. Enne, met minder vet loop je een groot risico op droog vlees. Willen we niet! Hoewel de kant-en-klare burgers verleidelijk en handig zijn, zijn deze écht veel minder lekker. En zeg nou zelf: een uitdaging op z’n tijd is nooit verkeerd, toch?

Zo ga je te werk

  • Vorm van het rundvlees drie plakken van gelijke grootte, ongeveer 2,5 cm breder dan het broodje. Kruid beide kanten van elke plak royaal met zout en peper. Druk een brede, maar niet te diepe inkeping in het midden van elke burger.
  • Verhit de grill of grillpan tot hij ongeveer op zijn warmst is. Grill de hamburgers tot er een korst ontstaat en ze niet langer roze zijn, ongeveer 6 minuten. Keer om en bestrijk elk stuk direct met gesmolten boter. Grill nog 3 minuten en voeg dan kaas toe. Ga door tot de gewenste gaarheid.
  • Maak je hamburger op met toevoegingen naar keuze zoals sla, tomaat, saus en uitjes. Eet smakelijk!

Lees ook: Dankzij deze truc eet je een hamburger zonder te knoeien!

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels