redacteur

Het lijkt onmogelijk, maar het kan echt!

Het eten van een hamburger kan een enorme uitdaging zijn en het is haast onmogelijk om je vingers er schoon bij te houden. Al bij de eerste hap vallen de uien en tomaten uit je broodje en vliegen de klodders ketchup in het rond. Erg charmant ziet het er niet uit, dus het eten van zo’n heerlijk maar onhandig broodje op een eerste date kun je maar beter vermijden. Toch hoef je je favoriete burger niet helemaal te laten staan. Er bestaat namelijk een handig trucje om hem zonder geknoei naar binnen te krijgen!

Heb jij deze truc al eens geprobeerd?

Boven- en onderkant

Volgens hamburgerexpert Simon Dukes is er een heel simpel trucje om je hamburger zonder knoeien te verorberen: eet hem ondersteboven! ”Burgers worden puur voor de schoonheid geserveerd. De bovenkant van het broodje is veel dikker dan de onderkant, wat er mooi uitziet maar niet echt praktisch is voor het eten van de burger. De dunne onderkant kan het gewicht van de vulling niet houden, waardoor het geheel al snel uit elkaar valt als je een hap neemt. Echte fijnproevers eten hun hamburger daarom altijd ondersteboven”, legt Dukes uit aan Daily Mail. 

Doorweekt

Er is nog een reden om je hamburger voortaan ondersteboven te eten. Normaal gesproken wordt de saus die op een hamburger zit, geabsorbeerd door de onderkant van het broodje. Die is meestal helemaal doorweekt. De bovenkant van het broodje is daarentegen veel dikker en kan de hoeveelheid saus veel beter aan. Wanneer je de burger op z’n kop eet, wordt de normaal zo ‘droge en taaie’ bovenkant ook lekker sappig.

Lees ook: Er is blijkbaar een tijdstip waarop je een hamburger het beste kunt eten…

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Daily Mail, Margriet | Beeld: Unsplash