10 juli 2019
20 min. bereidingstijd + 3 uur opstijven min.
10 - 12 pers.

Een heerlijk taartje dat voor een feestje op je vork zorg!

Wanneer je een taart wilt en al in de supermarkt bent, is de allersimpelste optie om gewoon eentje uit het gebakschap te vissen en mee te nemen. Maar wat is er nu feestelijker dan je gasten of gewoon je lief een zelfgemaakt taartje voor te schotelen? Daarvoor hoef je helemaal geen gekke capriolen uit te halen. Neem nu eens dit custardtaartje met kersen. In een handomdraai is het taartje gemaakt en je hoeft echt niet bang te zijn dat je daarom inlevert op de smaak.

Je hebt maar 6 ingrediënten nodig voor deze heerlijke taart.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de digestieve koekjes in een keukenmachine en zet deze aan tot de koekjes helemaal verkruimeld zijn.
  • Smelt de boter in de magnetron en voeg de boter toe aan de koekjes. Roer tot de ingrediënten vermengd zijn.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het koekjesmengsel hierin. Gebruik de bolle kant van de lepel om het mengsel aan te drukken. 
  • Doe het suiker en custardpoeder in een kopje en roer. Roer een aantal eetlepels van de melk door het custardsuiker en meng tot een makkelijk te roeren prutje ontstaat.
  • Doe de rest van de melk in een pannetje en verwarm. Roer af en toe tot bubbeltjes aan de zijkant van het pannetje te zien zijn en de melk dampt. Schenk dan het custardmengsel bij het pannetje en roer. Laat het daarna op zacht vuur doorkoken en schenk de custard daarna in de springvorm.
  • Laat de taart even afkoelen en zet de taart daarna minstens drie uur in de koelkast.
  • Verdeel de kersen over de taart voor het serveren. Maak eventueel af met een beetje poedersuiker.

Lees ook: Recept: makkelijke bananen-kokostaart met slagroom

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 325 gram digestieve koekjes
  • 100 gram ongezouten boter
  • 6 eetlepels kristalsuiker
  • 40 gram custardpoeder
  • 500 milliliter volle melk
  • 1 blik taart & vlaaifruit kersen