Ingrediënten
  • 260 gram volkorenmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • Snufje zout
  • Rasp van 2 citroenen
  • Sap van 2 citroenen
  • 180 milliliter melk
  • 280 gram Griekse Yoghurt
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels Esdoornsiroop of honing + extra om te serveren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Vers fruit om te serveren
Christel
30 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 260 gram volkorenmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • Snufje zout
  • Rasp van 2 citroenen
  • Sap van 2 citroenen
  • 180 milliliter melk
  • 280 gram Griekse Yoghurt
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels Esdoornsiroop of honing + extra om te serveren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Vers fruit om te serveren

Heerlijk zoet van smaak

Wij zijn dol op pannenkoeken en eten ze daarom ook regelmatig. De ene keer maken we pannenkoeken met banaan en weer een andere keer gaan we voor de Hollandse pannenkoek. Dit keer maakten we pannenkoeken met Griekse yoghurt voor wat extra proteïne. Lekker dat ze waren!

Wat moet je doen?

  • Doe de bloem, bakpoeder, baksoda en citroenrasp in een kom en roer tot een geheel.
  • Doe de Griekse yoghurt, eieren, Esdoornsiroop en vanille-extract in een kom en klop dit met een harde tot een geheel.
  • Schenk de melk en citroensap erbij en roer opnieuw.
  • Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer dit met een pollepel tot een geheel. Het beslag hoort erg dik te zijn. Laat dit vijf minuten staan.
  • Verhit een beetje olie in de pan en bak kleine pannenkoeken in de koekenpan.
  • Bak beide kanten 2 á 3 minuten.
  • Serveer de citroenpannenkoeken met vers fruit en wat Esdoornsiroop

Lees ook: Deze tosti met pancetta is een ware smaakexplosie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Kookfans