Deze nieuwe theesoort supergzond

Ben jij een echte theeliefhebber? Dan ga jij deze nieuwe thee genaamd ‘Yerba Mate’ vast heel bijzonder vinden. Echt nieuw is deze theesoort niet, want in Zuid-Amerika wordt deze traditionele drank al veel gedronken. Hier in Nederland is het echter bij velen nog niet bekend en dat terwijl deze thee ontzettend veel gezondheidsvoordelen kent.

Maar wat is dit precies voor thee en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Wat is ‘Yerba Mate’?

In Zuid-Amerika wordt dit populaire drankje meestal gedronken uit een uitgeholde kalebas met een metalen rietje. Letterlijk betekent ‘Yerba’ kruidenblaadjes en staat ‘mate’ voor een drinkkop, zoals de uitgeholde kalebas. In Zuid-Amerika worden de Yerba kruiden geoogst van de Ilex paraguariensis, ook wel bekent als de matéplant. Elk jaar wordt er zo’n 30.000 ton van deze theekruiden geproduceerd, zo weet Women’s Health. 

Bereidingswijze

Om deze thee te drinken moet je een mok of kalebas tot ongeveer tweederde vullen met de kruiden. Schenk hier heet water overheen en wacht tot het water een groene kleur krijgt van de kruiden. Aangeraden wordt om de thee met een metalen rietje te drinken, omdat een plastic rietje smelt of omdat je te veel losse kruiden binnenkrijgt als je een slok direct uit de mok neemt. Gooi de kruiden na één kop thee niet direct weg, want de kruiden zijn nog goed voor minstens tien koppen thee!

thee gezondheidsvoordelen Yerba Mate

Lees op de volgende pagina verder hoeveel gezondheidsvoordelen deze bijzondere thee heeft!

Pagina 1/2