10 min.
10 pers.

De liefdesbaby van warme chocolademelk en glühwein

Koude, gure dagen vragen gewoon om een warme drank. Daarom verwennen onszelf in de winter geregeld met een dampende mok chocolademelk. In de weekenden slaan we een glaasje glühwein ook niet af. Maar wat nu als we deze twee eens combineren? Jazeker, het bestaat: warme chocolademelk met rode wijn. Wij namen de proef op de som en vonden het een heerlijke combinatie. Ga jij het ook proberen?

Wijn en chocola: dat kan haast niet fout gaan.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Doe in een grote pan de chocolate chips, melk, wijn, suiker, cacaopoeder en het zout. Breng aan de kook en roer regelmatig, totdat de drank goed verhit is.
  • Schenk de rode wijn-chocolademelk in glazen en top af met een paar marshmellows.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: winterse witte chocolademelk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 375 gram chocolate chips
  • 1 1/2 liter volle melk
  • 1 fles rode wijn (750 milliliter)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • Snufje zout
  • Marshmellows